Konstrukce

Jedním z hlavních úkolů oddělení konstrukce je převést základní myšlenku do realizovatelného a vyrobitelného stavu s využitím dostupných výrobních technologií. Soustředíme se na vývoj spolehlivých a bezpečných prototypových zařízení.

Oddělení konstrukce zpracovává strojírenské konstrukční úkoly ve 3D softwaru CATIA V5, případně Autodesk Inventor nebo Solid Edge, ale dokážeme podpořit i jakýkoliv jiný 3D software v závislosti na preferencích zákazníka.

Zabýváme se technickou koordinací a inženýringem strojírenských a výpočtových prací interních i externích. Dále se zabýváme sestavováním a oponenturou technické části zadávacích dokumentací pro výběrová řízení vypisovaná firmou, technickou a konstrukční oponenturou a kontrolou přejímaných zakázek, podílíme se na zpracování analýz FMEA a SLI, a v neposlední řadě poskytujeme podporu vlastní výrobě v CVŘ. Naše úzká spolupráce s oddělením strojírenské prototypové výroby je hlavní výhodou našeho oddělení konstrukce. Díky této spolupráci jsou návrhy přizpůsobeny pro výrobní oddělení a připravené pro použití v našich technologiích obrábění a montáže.

 

Zátěžová zkouška nerezového boxu horké komory

Projekty

Kapacita oddělení je využívána pro projekty CVŘ, ale může být využita i pro práci na externích zakázkách. Nyní je dominantní zakázkou zpracování technického řešení dodávky horkých komor pro nově budovaný reaktor Julese Horowitze ve francouzském Cadarache nebo design a výstavba heliového chladícího okruhu pro projekt ESS, který se staví ve švédském Lundu.

Martin Vaňkát 

Vedoucí oddělení 

martin.vankat@cvrez.cz