CZ.01.1.02/0.0/0.0/20_321/0024194

Číslo a název výzvy
APLIKACE – VÝZVA VIII

Název projektu
Vývoj malého rekreačního plavidla

Registrační číslo projektu
CZ.01.1.02/0.0/0.0/20_321/0024194

Cíl projektu
Cílem projektu je vyvinout takové plavidlo, jehož tvar bude upravován jen tvarem boční stěny kajuty. Základní velikost bude dána délkou 8 m a šířkou 2,6 m. Cílem je hlavně jednoduchost přepravy bez použití jeřábů a nadměrné dopravy. Celková váha se předpokládá cca 1 tuna. Na rozdíl od srovnatelných výrobků na trhu bude nové plavidlo, díky použitému materiálu: extrudovanému deskovému polypropylénu, bezúdržbové a bude konstruováno jako nepotopitelné. Bude se vyznačovat unikátním řešením plováků. Výstupem projektu bude prototyp a detailní technologický postup výroby plavidla.

Stručný popis operace
Projekt řeší neexistenci malého obytného plavidla, které by bylo konstruováno jako nepotopitelné, bezúdržbové, snadno transportovatelné, vyrobené z extrudovaného deskového polypropylénu a zároveň cenově dostupné pro široké spektrum zákazníků.
Projekt je zaměřen na výzkum a vývoj malého rekreačního plavidla – hausbótu, jehož konstrukce bude korelovat s výrobními možnostmi a zkušenostmi firmy Renoplast Plzeň s.r.o. Bude se jednat o výzkum a vývoj nového produktu, jenž bude přesahovat stávající parametry výrobků, které jsou nyní na trhu. Projekt bude realizován s účinnou spoluprací s výzkumnou organizací, společností Centrum výzkumu Řež s.r.o.

TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKOU UNIÍ Z PROSTŘEDKŮ FONDU PRO REGIONÁLNÍ ROZVOJ V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU PODNIKÁNÍ A INOVACE PRO KONKURENCESCHOPNOST POD ZÁŠTITOU MINISTERSTVA PRŮMYSLU A OBCHODU.

Hlavní řešitel projektu: Renoplast Plzeň s.r.o.
Partner projektu: Centrum výzkumu Řež s.r.o.